H 2017 - Nemzetközi Szent György Lovagrend Szlovákiai Nagypriorátusa

NSZGYL
Tartalomhoz ugrás

H 2017

Archívum > Hírek
 2017 január 11.

Megalakult a Dunaszerdahelyi Plébániai Katolikus Karitász.

A Nagyszombati Főegyházmegyei Karitász igazgatója, Ing. Miroslav Dzurech jelenlétében, és a dokumentumok ünnepélyes aláírással hivatalosan beiktatták az egyházmegyei karitász hálózatába a Dunaszerdahelyi Plébániai Katolikus Karitászt.
A december 15- ei, dunaszerdahelyi Szent György- plébánián megszületett megállapodás ünnepélyes aláírásán a dunaszerdahelyi egyházközségi karitász négy alapítója, és az egyházközség vezetői voltak jelen.

A dunaszerdahelyi karitász elnöke a mindenkori plébános, Mons. Szakál László János dunaszerdahelyi esperes lett, vezetője Bugár György, a karitászvezető- helyettes A. Szabó László alpolgármester, illetve Domonkos Tamás a kinevezett gazdasági felelőse. Az eseményen jelen volt még Olgyay Csaba állandó diakónus és Nagy Frigyes egyháztanácstag is.
„A tizenegy évvel ezelőtt alakult Ferences szeretetszolgálat eddigi évtizedes munkája a mai nappal beért, a dunaszerdahelyi a Nagyszombati Főegyházmegyei Karitász 1. számú megalakult szervezete lett” – mondta el az esemény kapcsán Bugár György helyi karitászvezető.
Az egyházközségi szervezet célja a helyi karitatív munka összehangolása és vezetése.
Forrás és fotó: dunaszerdahelyi.sk

Vissza a tartalomhoz